Hoe ziet een Bootcamp training eruit en kan ik dit ook?

Bootcamp is voor jong en oud

Iedereen heeft een bepaald beeld van bootcamp. Zodra mensen de naam bootcamp horen denken ze vaak dat ze afgeblaft worden en door moeten gaan, tot dat ze er bij neervallen. Natuurlijk zijn bepaalde oefeningen zwaar en dat mag ook wel, maar ik zal je nooit afblaffen.

 

Iedereen die naar bootcamp komt, traint op zijn of haar eigen niveau. Niks moet, maar wij proberen je wel te motiveren! Het kan zijn dat je een oefening niet kan uitvoeren. Dat is geen probleem. Wij verzinnen altijd alternatieve oefeningen voor je, zodat je toch mee kan doen.

 

Je hoeft dus geen atleet te zijn om aan deze training mee te kunnen doen. Nieuwsgierig geworden? Vraag dan snel een proefles aan. 


Wat doen wij precies?

Bootcamp is voor ons heerlijk in de natuur sporten. En omdat wij in de natuur trainen kom je vaak prachtige gebieden en dieren tegen.  

 

Tijdens de training maken wij gebruik van de natuur en omgeving. We beginnen de training altijd met een warming-up. Dit kan zijn met pylonnen, in tweetallen of verplaatsen naar een stuk natuur. Omdat de omgeving heel divers, is geen enkele bootcamp training bij ons het zelfde.  

 

Dit doen wij bijvoorbeeld in een training: boomstammen slepen/gooien, een circuit van kracht en conditie oefeningen, een autobanden workout, gebruik maken van obstakels en oefeningen in tweetallen of in groepsverband. Ook doen wij interval trainingen. Hierbij een voorbeeld van een bootcamp training.


Ook met slecht weer trainen wij door

Ja, je leest het goed. Ook met regen of sneeuw trainen wij gewoon door. Voor ons is er geen excuus om niet te gaan trainen. Natuurlijk trainen wij niet bij storm of onweer, want onze veiligheid staat op nummer 1. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0